Sposób przygotowania:
Czosnkowe roladki z pieczarkami i szynką
Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i dusimy do odparowania wody. Plastry schabu rozbijamy cienko starając się uzyskać kształt najbardziej zbliżony do prostokąta.
Tak przygotowane plastry smarujemy sosem czosnkowym, następnie układamy cienkie plastry sera, szynki, porcję uduszonych pieczarek i posypujemy oregano. Kotlety zwijamy w ciasne roladki, aby nadzienie nie uciekło.
Obtaczamy w jajku roztrzepanym z dodatkiem papryki słodkiej i soli i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rumiano z każdej strony. podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
Tak przygotowane plastry smarujemy sosem czosnkowym, następnie układamy cienkie plastry sera, szynki, porcję uduszonych pieczarek i posypujemy oregano. Kotlety zwijamy w ciasne roladki, aby nadzienie nie uciekło.
Obtaczamy w jajku roztrzepanym z dodatkiem papryki słodkiej i soli i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rumiano z każdej strony. podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)