dagita

dagita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Czosnkowe roladki z pieczarkami i szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Roladki ze schabu delikatnie czosnkowe nadziane szynką, pieczarkami i serem. Smaczna odmiana od tradycyjnych kotletów schabowych.

Czosnkowe roladki z pieczarkami i szynką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Czosnkowe roladki z pieczarkami i szynką

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowe roladki z pieczarkami i szynką
Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i dusimy do odparowania wody. Plastry schabu rozbijamy cienko starając się uzyskać kształt najbardziej zbliżony do prostokąta.

Tak przygotowane plastry smarujemy sosem czosnkowym, następnie układamy cienkie plastry sera, szynki, porcję uduszonych pieczarek i posypujemy oregano. Kotlety zwijamy w ciasne roladki, aby nadzienie nie uciekło.

Obtaczamy w jajku roztrzepanym z dodatkiem papryki słodkiej i soli i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na niewielkim ogniu na rumiano z każdej strony. podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego :)
Czosnkowe roladki z pieczarkami i szynką
Czosnkowe roladki z pieczarkami i szynką.