lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Roladki ze schabu z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeśli znudziło wam się tradycyjne schabowe to zaserwujcie swojej rodzinie takie roladki. Są bardzo soczyste w środku i pyszne .

Roladki ze schabu z pieczarkami

Składniki:

Roladki ze schabu z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki ze schabu z pieczarkami
Schab myjemy i rozbijamy jak na normalne kotlety. Przyprawiamy z obu stron i odstawiamy na 1 - 2 godziny. Pieczarki obieramy, płuczemy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki smażymy wraz z cebulą do momentu odparowania wody. Doprawiamy je solą i pieprzem. Na każdego kotleta nakładamy farsz pieczarkowy i zwijamy roladki . Panierujemy je w jajku i bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. podajemy z ziemniakami lub frytkami.