bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Kotlety ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny przepis. Polecam

Kotlety ziemniaczane

Składniki:

Kotlety ziemniaczane

 

  • koperek, sól i pieprz do smaku, bułka tarta do formowania, tłuszcz do smażenia.

Sposób przygotowania:

Kotlety ziemniaczane
Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody, ugotować pod przykryciem. Następnie odcedzić, odparować, przetrzeć przez „praskę". Grzyby umyć, namoczyć i ugotować, pokrajać w paseczki. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, połączyć z ziemniakami, przesianą mąką, grzybami, jajkami oraz posiekaną zieleniną, doprawić do smaku. Masę podzielić na 8 części, formować w bułce tartej owalne kotleciki grubości 2 cm. Smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor.