bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Kotlety ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne kotlety ziemniaczane, możemy je podać z różnymi sosami, albo mięsem do tego dowolna surówka i obiadek gotowy.

Kotlety ziemniaczane

Składniki:

Kotlety ziemniaczane

Kotlety:

Sposób przygotowania:

Kotlety ziemniaczane
Ugotowane ziemniaki (mogą być również z poprzedniego dnia) mielimy przez maszynkę albo przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Cebulkę pokrojoną w drobną kostkę podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu, dodajemy do zmielonych ziemniaków, wbijamy jajka i dodajemy tyle mąki, aby ciasto było dosyć gęste i dało się formować. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i przyprawą do ziemniaków.

Formujemy kotleciki , maczamy w jajku i bułce tartej i smażymy z obu stron na zloty kolor.