Sposób przygotowania:
Gołąbki z młodej włoskiej kapusty
Mięso mielone drobiowe, ugotowany ryż bez soli, marchew z rosołu, jajka, podsmażona cebulka, posiekany koperek, kucharek, pieprz mielony dobrze połączyć.
Wyciąć głąb z kapusty, włożyć główkę kapusty do wrzątku i ściągać sparzone liście, wystudzić i wyciąć gruby nerw.
Na każdy liść nakładać porcję farszu i zawinąć ciasno w kapustę.
Na oleju na patelni zrumienić z każdej strony gołąbki, w szybkowarze rozłożyć sitko, układać gołąbki z patelni, wsypać ziele angielskie, liść laurowy.
Wlać wodę, sok pomidorowy (użyłam swój domowy), zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 25 minut, gołąbki wyjąć z szybkowara jak będą mocno wystudzone.
Wyciąć głąb z kapusty, włożyć główkę kapusty do wrzątku i ściągać sparzone liście, wystudzić i wyciąć gruby nerw.
Na każdy liść nakładać porcję farszu i zawinąć ciasno w kapustę.
Na oleju na patelni zrumienić z każdej strony gołąbki, w szybkowarze rozłożyć sitko, układać gołąbki z patelni, wsypać ziele angielskie, liść laurowy.
Wlać wodę, sok pomidorowy (użyłam swój domowy), zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 25 minut, gołąbki wyjąć z szybkowara jak będą mocno wystudzone.
skuter5
ziutula
Nawet i z 7 poczęstuję....pozdrawiam