kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Kotlety ziemniaczane z papryką i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne kotlety ziemniaczane, które możemy podać na drugie danie. Przygotowane z dodatkiem czerwonej papryki i suszonego szczypiorku. Polecam.

Kotlety ziemniaczane z papryką i szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety ziemniaczane z papryką i szczypiorkiem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety ziemniaczane z papryką i szczypiorkiem
Ugotowane ziemniaki ( mogą być z poprzedniego dnia ) przeciskamy przez praskę do miski.

Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Do ziemniaków dodajemy jajko, pokrojoną paprykę z czosnkiem, bułkę tartą, przyprawy i mieszamy. Wyrabiamy dokładnie masę i formujemy kotlety. Na talerz wsypujemy

bułkę tartą i obtaczamy kotlety w bułce. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na złoty kolor.
Kotlety ziemniaczane z papryką i szczypiorkiem
Umytą paprykę kroimy w kostkę, a czosnek w kosteczkę.
Kotlety ziemniaczane z papryką i szczypiorkiem
Wszystkie składniki na kotlety umieszczamy w misce, mieszamy.
Kotlety ziemniaczane z papryką i szczypiorkiem
Z masy ziemniaczanej przygotowujemy kotlety.
Kotlety ziemniaczane z papryką i szczypiorkiem
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.