eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kotlety ziemniaczane Eli z bryndzą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Niecodzienne kotlety.Można podawać z różnymi sosami.

Kotlety ziemniaczane Eli z bryndzą

Składniki:

Kotlety ziemniaczane Eli z bryndzą

 

Sposób przygotowania:

Kotlety ziemniaczane Eli z bryndzą
Ziemniaki ugotować w mundurkach,obrać,ostudzić i zetrzec na tarce jarzynowej.Ryż ugotować na półmiękko,odsączyć i wystudzić.Do miski włożyć ziemniaki,ryż,roztartą bryndzę,jajka(na razie 3),posiekaną natkę,sól,pieprz i ostrożnie wymieszać(jeśli masa jest za twarda dodać czwarte jajko).Z masy formować kotleciki,obtaczać w mące,jajku,bułce tartej i smażyć na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju.Smacznego!