becia123

becia123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Krajanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna i prosta w przygotowaniu krajanka. Świetna na grilla, ale można zrobić ją też w domku na patelni.

Krajanka                                Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krajanka

 

Sposób przygotowania:

Krajanka
Wszystkie warzywa obrać i umyć. Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki tkz. talarki. Cebule i czosnek bardzo drobno posiekać. Por i marchewkę pokroić w plasterki. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Posypać posiekaną pietruszką i koperkiem. Położyć na to ok. 75 gram masełka. Wszystkie składniki '' opatulić''' - zawinąć w folię aluminiową kilka razy i położyć na już rozgrzany grill. Pozostawić na grillu około półtorej godziny. Następnie zdjąć z grilla, rozwinąć folię aluminiową położyć plasterki sera i ponownie przykryć folią, do momentu aż ser się rozpuści. Doprawić do smaku.
Smacznego!
Krajanka
Kroimy wszystkie składniki w plasterki.
Krajanka
kroimy i kroimy.