mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Krakersy kebabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne bardzo kruche krakersy

Krakersy kebabowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krakersy kebabowe

 

Sposób przygotowania:

Krakersy kebabowe
Do mąki dodajemy miękką margarynę , drożdże rozmieszać dokładnie z śmietaną i dodać do mąki . Wsypać 1 opakowanie przyprawy kebab - gyros i dodać 1 łyżeczkę soli . Wszystko ładnie razem zagniatamy . Piekarnik nagrzewamy do 200 C . Ciasto rozwałkować i wycinać foremką o dowolnym kształcie krakersy , smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy solą morską .Układamy na natłuszczonej blaszce i pieczemy 20 minut . Polecam
Krakersy kebabowe
Układamy na blaszkę i smarujemy jajkiem oraz posypujemy solą
Krakersy kebabowe
Ciasto wałkujemy i wykrawamy dowolne kształty
Krakersy kebabowe
wszystkie sładniki ze sobą łaczymy i zagniatamy ciasto