Sposób przygotowania:
Krakersy kukurydziane z suszonymi pomidorami
Mąkę kukurydziana przesiać wraz z proszkiem do pieczenia na stolnicę i posiekać z kostką tłuszczu na wiórki ostrym nożem. Zsunąć na stos, zrobić dołek, dodać białka kurze, wlać jogurt chudy, dodać suszone pomidory, oliwę, sól oraz kminek i wyrobić rękoma całość. Zagnieść w kulę i schłodzić przez pół godziny w lodówce. Piekarnik nagrzać do 200 st. C, blachę wyłożyć pergaminem do pieczenia, ciasto po wyjęciu rozwałkować, posypując mąka pod spód. Potem radełkiem wykrawać kwadraty lub romby, a następnie układać obok siebie na blasze, posypać startym serem żółtym. Piec ok.10-15 min. Po upieczeniu wyjąć i łopatką zsunąć krakersy na talerz płaski. Piec następną turę lub resztę ciasta zamrozić.