Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

krążki cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smakowita ta cebulka!!!!!!!!!!!!!!!!!

krążki cebulowe

Składniki:

krążki cebulowe

 

Sposób przygotowania:

krążki cebulowe
cebulę obierz,pokrój na 2mm plasterki.krążki oddziel od siebie.mąkę,sól,pieprz i proszek do pieczeniapołącz.jajko roztrzep z mlekiem,wymieszaj z mąką i dodatkami.dużą ilość oleju rozgrzej w głębokiej patelni lub we frytkownicy.krążki cebuli zanurzaj w cieście,wkładaj na rozgrzany olej.smaż aż będą złoto-brązowe.wyjmij,osącz z tłuszczu.lekko oprusz solą.podawaj jako ciepłą przekonskę lub dodatek do kotletów