Anko28

Anko28

Szef Kuchni
[Przepisów: 45]

Krążki cukinii w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krążki cukinii robię zazwyczaj w dzień postny czyli w piątek. Są bardzo dobre i nie zajmują dużo czasu.

Krążki cukinii w panierce

Składniki:

Krążki cukinii w panierce

 

Sposób przygotowania:

Krążki cukinii w panierce
Cukinię myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na małe plasterki. Kto nie lubi może wydrążyć środek z pestkami. Każdy krążek doprawiamy przyprawami: do kurczaka oraz vegetą. Zostawiamy na 10 minut. Krążki cukinii panierujemy w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej.

Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i pieczemy krążki na złoty kolor.