Sposób przygotowania:
A'la oponki z cukinii
Cukinię większą obrać i opłukać , przekroić i wydrążyć miąższ, czyli nasiona.
Kroić na plasterki takie krążki, nasolić z obu stron delikatnie. W miseczce rozbełtać jako z pieprzem kolorowym. Oprószyć krążki w mące, następnie w jajku i panierować w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na wolnym ogniu przewracając na drugą stronę na złoty kolor.
Usmażone ułożyć na ręczniku papierowym na chwilę aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać jako chrupiącą przekąskę lub jako dodatek do kanapek.
Kroić na plasterki takie krążki, nasolić z obu stron delikatnie. W miseczce rozbełtać jako z pieprzem kolorowym. Oprószyć krążki w mące, następnie w jajku i panierować w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć na wolnym ogniu przewracając na drugą stronę na złoty kolor.
Usmażone ułożyć na ręczniku papierowym na chwilę aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać jako chrupiącą przekąskę lub jako dodatek do kanapek.