Sposób przygotowania:
Krążki jak pizza na słodko.
Mąkę przesiać do miski,zrobić zagłębienie,wkruszyć drożdże,dolać trochę letniej wody i wymieszać.Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 20 min.Potem dolać do zaczynu resztę letniej wody i stopione ,ostudzone masło.Wyrobić ciasto na gładką masę.
Ponownie przykryć i odstawić na pół godziny.Wyrośnięte ciasto po-
-nownie zagnieść i rozwałkować na placek o grubości 1 cm.Wycinać z niego krążki o śr.10 cm.Potem wycisnąć zagłębienie
w środku,posmarować olejem,nadziewać serem białym zmieszanym z cukrem,a na to kłaść kawałki oczyszczonych i umytych owoców.Układać pizzarelki na wysmarowaną tłuszczem blachę.Wstawić do piekarnika blachę z zawartością i piec ok.10 min.w temp.170 st.C.Po wyjęciu oblać każde ciasteczko strużkami
stopionej czekolady.
Ponownie przykryć i odstawić na pół godziny.Wyrośnięte ciasto po-
-nownie zagnieść i rozwałkować na placek o grubości 1 cm.Wycinać z niego krążki o śr.10 cm.Potem wycisnąć zagłębienie
w środku,posmarować olejem,nadziewać serem białym zmieszanym z cukrem,a na to kłaść kawałki oczyszczonych i umytych owoców.Układać pizzarelki na wysmarowaną tłuszczem blachę.Wstawić do piekarnika blachę z zawartością i piec ok.10 min.w temp.170 st.C.Po wyjęciu oblać każde ciasteczko strużkami
stopionej czekolady.