marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Krem ananasowy-kokosowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia deseru

Krem ananasowy-kokosowy

Składniki:

Krem ananasowy-kokosowy

 

  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 1 puszka ananasa w plasterkach
  • 2 szklanki mleka
  • 1 pojemnik śmietany kremówki (20 dag)
  • 4 łyżki cukru (8 dag)
  • 2 łyżeczki żelatyny

 

Sposób przygotowania:

Krem ananasowy-kokosowy
Rozpoczynamy od zagotowania mleka z wiórkami kokosowymi i cukrem, gotować 10 minut, nie przerywając mieszania. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Mleczko kokosowe należy ostudzić, przez gazę przelać do miski. Z wiórków kokosowych mocno wycisnąć mleko. Dodać do niego likier kokosowy. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku kokosowym, nie przerywając mieszania. Studzić, dopóki masa nie zacznie zastygać. Krążek ananasa pokroić na kawałki. Resztę ananasa zmiksować w wysokim naczyniu. Śmietanę ubić na sztywno, wraz z piure ananasowym dodać do zastygającego mleczka kokosowego, wymieszać. Smacznego