jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Krem bananowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ulubiony krem z bananami dla dzieci i dorosłych

Krem bananowy

Składniki:

Krem bananowy

 

  • 6 bananów
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki kremówki
  • 3 łyżki cukru
  • 1,5 łyżeczki żelatyny
  • biszkopty małe- do dekoracji

Sposób przygotowania:

Krem bananowy
Żelatynę wymieszać z zimnym mlekiem, gdy napecznieje podgrzewać, aż się rozpuści, ostudzić. Oziębłą w lodówce śmietankę ubić na pianę, pod koniec ubijania dodawać powoli rozpuszczoną w mleku żelatynę. Obrane banany pokroić w plasterki. Ułożyć na salaterce, posypać równomiernie cukrem, przykryć ubitą śmietanką. Wstawić do lodówki. Po zastudzeniu udekorować małymi biszkoptami.

Tagi:

biszkopt