kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Krem brokułowy Kamy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa krem z brokułów, pycha

Krem brokułowy Kamy

Składniki:

Krem brokułowy Kamy

 

Sposób przygotowania:

Krem brokułowy Kamy
Umyć mięso, podzielić na mniejsze kawałki, zalać zimną woda, dodać rozdrobnione i oczyszczone warzywa. Posolić i gotować pod przykryciem. Gdy kurczak będzie już miękki, wyjąć go razem z włoszczyzną. Rosół przecedzić i ugotować w nim umyty i podzielony na różyczki brokuł. Odłożyć kilka cząstek ugotowanego brokułu, resztę zmiksować, doprawić solą, czosnkiem i pieprzem. Żółtka roztrzepać ze śmietaną, dodać do gorącej zupy, stale mieszając, żeby się nie zagotowała. Do każdej porcji zupy włożyć po kawałku brokułu i po plasterku umytej cytryny. Podawać można z ryżem.