Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa z ziemniakami
1. Przygotować bulion: Podzielone na kawałki mięso zalać wodą i zagotować, zdjąć pianę, gdy się wyszumuje zdjąć pianę. Dodać obraną włoszczyznę i czosnek oraz przyprawy. Gotować godzinę, po tym czasie z zupy wyjąć warzywa i żeberka. Mięso drobno pokroić, marchew pokroić w kostkę i dodać z powrotem do zupy, razem z obranymi i pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Gotować 15-20 minut (do miękkości ziemniaków).
2. Wlać śmietanę, cały czas mieszając zawartość garnka, dodać drobno posiekany koper i doprawić zupę solą i pieprzem. Gotować jeszcze 3 minuty.
Życzę smacznego!
2. Wlać śmietanę, cały czas mieszając zawartość garnka, dodać drobno posiekany koper i doprawić zupę solą i pieprzem. Gotować jeszcze 3 minuty.
Życzę smacznego!