Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa serowo-brokułowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i pożywna zupka, którą przygotowałam na bazie esencjonalnego rosołu. Jest idealna na chłodne dni.

Zupa serowo-brokułowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa serowo-brokułowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa serowo-brokułowa
W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażamy, aż się zeszkli.

Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Podsmażamy przez kilka minut, następnie zalewamy rosołem i gotujemy 10 minut.

Brokuły oczyszczamy, dzielimy na różyczki i wrzucamy do zupy. Dodajemy również pokrojony w kostkę ser, śmietankę i przyprawy. Gotujemy 10 minut, a następnie przyprawiamy zupę pieprzem i solą.
Zupa serowo-brokułowa
W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i podsmażamy, aż się zeszkli.
Zupa serowo-brokułowa
Ser żółty kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy razem z brokułami.
Zupa serowo-brokułowa
Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli.
Zupa serowo-brokułowa
Dodajemy również pokrojony w kostkę ser, śmietankę i przyprawy.