djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Krem budyniowo-bananowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dla wszystkich wielbicieli bananów.

Krem budyniowo-bananowy

Składniki:

Krem budyniowo-bananowy

 

 

Sposób przygotowania:

Krem budyniowo-bananowy
1. Mleko ( 1 i 1/4 szkl) gotujemy z cukrem. 2. Do reszty mleka dodajemy budyń, mąkę pszenną i ziemniaczaną i wszystko mieszamyy. Następnie wlewamy do gotującego się mleka z cukrem i mieszamy. Gotujemy do zgęstnięcia, po czy studzimy. 3. Wystudzony budyń miksujemy z margaryną. 4. Banany obieramy, rozdrabniamy blenderem i dodajemy do kremu. Wszystko mieszamy do uzyskania gładkiej masy.