graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

krem cytrynowo-bananowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

deser podaję z biszkoptami

krem cytrynowo-bananowy

Składniki:

krem cytrynowo-bananowy

 

  • 1 mały serek homogenizowany
  • 2 dojrzałe banany
  • 1 łyżka żelatyny
  • 0,5 szklanki słodkiego mleka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 duża cytryna
  • 2 żółtka

Sposób przygotowania:

krem cytrynowo-bananowy
żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody, mleko zagotować gdy żelatyna napęcznieje dodać ja do gorącego mleka,i odstawać mleko do ostudzenia,żółtka utrzeć z cukrem na puch dodać serek homogenizowany,z cytryny wycisnąć sok i dodać do utartych żółtek,i wszystko razem wymieszać,na koniec dodać mleko z żelatyną,i ponownie wymieszać,banany obrać ze skórek i pokroić w plasterki na dno pucharków układać po kilka plasterków banana i wlewać na nich przygotowany krem,następnie włożyć pucharki z kremem do lodówki i schłodzić przez 0,5 godziny,podawać zimy prosto z lodówki do jedzenia