Sposób przygotowania:
Krem cytrynowy czyli szpajza cytrynowa
Rozdzielić białka od żółtek. Utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę (cukier musi być roztarty całkowicie). W międzyczasie namoczyć żelatynę w niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy spęcznieje rozpuścić w naczyniu z gorącą wodą, ostudzić. Do utartych żółtek dodać wyciśnięty sok z cytryny, można dodać skórkę cytrynową. Wymieszać po czym dodać ubite na sztywno białka, delikatnie wymieszać, szybko wlać żelatynę nie przerywając mieszania i natychmiast wlać do salaterek lub dużej salaterki. Czynność tę wykonujemy szybko bo krem natychmiast tężeje. Podawać udekorowane bitą śmietaną, plastrami cytryny.
SMACZNEGO!
SMACZNEGO!
msewka
Natala1210
Ania Hosz
marietta
Ma-Gosia
eli_555