gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

krem cytrynowy wg gabyelle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

krem cytrynowy np do tortów

krem cytrynowy wg gabyelle

Składniki:

krem cytrynowy wg gabyelle

 

Sposób przygotowania:

krem cytrynowy wg gabyelle
Mieszamy cukier z skórką z cytryny, skórka musi być bardzo cieńka.Łączymy z sokiem z cytryny i masłem i mieszamy w kapieli wodnej do czasu aż masło icukier sie nie rozpuszczą, cały czas mieszamy nie dopuszczając żęby się zagotowało. Jajka wbijamy do szklanki, roztrzepujemy je recznie i powoli wlewamy do masy. Mieszamy nadal w kapieli wodnej do czasu aż krem zgestnieje. Gotowy krem odstawaimy do ostygnięcia.

Tagi:

jajko jajka