Sposób przygotowania:
Krem czekoladowo- kawowy
Należy przygotować wszystkie niezbędne składniki na deser, zagotować wodę i zaparzyć kawę rozpuszczalną i zamieszać, przestudzić. Czekoladę połamać na mniejsze cząstki i rozpuścić w rondelku z dodatkiem mleka, wlać zaparzoną kawę i mieszać do całkowitego rozpuszczenia kawy, dodać cukier brązowy , żelatynę należy namoczyć w zimnej wodzie- ( 0,5 szklanki), następnie rozpuścić żelatynę w gorącej wodzie ( 0,5 szklanki gorącej wody). Zdjąć składniki z palnika i przestudzić je a następnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną i wymieszać całość. Śmietankę ubić na sztywno mikserem i wmieszać ją do składników musu, wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Całość należy porcjować do pucharków deserowych udekorować truskawkami i listkami mięty.