Sposób przygotowania:
Pierogi bountyNADZIENIE:
Ser przekładamy na miseczkę. Dodajemy do niego mąkę kokosową (jej ilość zależy od konsystencji sera, jakiej firmy ser mamy), startą na tarce białą czekoladę, oraz cukier puder do smaku. Składniki ugniatamy widelcem do połączenia.
CIASTO:
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej kakao, olej, sól, proszek do pieczenia oraz rozpuszczoną gorzką czekoladę.
ETAP 3
Składniki łączymy dodając stopniowo wodę. Zagniatamy elastyczne, jednolite ciasto do momentu pojawienia się w nim pęcherzyków powietrza.
Gotowe ciasto wałkujemy na grubość około 3 mm. Z ciasta za pomocą szklanki wycinamy koła.
ETAP 4
Na każde kółko nakładamy porcje kokosowego nadzienia.
ETAP 5
W dalszej kolejności sklejamy pierogi. Gotowe gotujemy w osolonej wodzie z niewielkim dodatkiem tłuszczu. Po około 5 minutach wyjmujemy je.
Ugotowane porcjujemy na talerze. Polewamy masłem, oprószamy wiórkami kokosowymi i podajemy. Ewentualnie możemy je posypać cukrem, ale jak dla mnie nie jest to konieczne. Nadzienie bowiem nadaje daniu wystarczającej słodyczy.
gusia1000