2halina

2halina

Starszy Kucharz
[Przepisów: 16]

Krem czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspanialy deser do malych ciasteczek lub na galaretke owocowa. Nadaja sie rowniez na budyń czy lody.

Krem czekoladowy

Składniki:

Krem czekoladowy

 

  • Porcja dla 4 osob. Czas przygotowania: 10 min. Czas chlodzenia: 3 godz.
  • Skladniki:
  • 20 dkg dobrej, gorzkiej czekolady
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka

Sposób przygotowania:

Krem czekoladowy
Sposob wykonania: Pokruszyc czekolade. Wlozyc ja do blendera i zmiksowac, dodac cieple mleko i miksowac 15 sekund tak, by czekolada sie rozpuscila. Wbic jajko i miksowac jeszcze 10 sekund. Przelozyc krem do 4 miseczek. Wstawic do lodowki na ok. 3 godz. Podawaj z małymi ciasteczkami i owocami z syropu (np.: mandatrynkami, gruszka, ananasem lub innymi).