Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Krem czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Krem mojej Mamy do tortów.

Krem czekoladowy

Składniki:

Krem czekoladowy

 

  • 15 dag dobrej margaryny lub masła
  • 5 czubatych łyżeczek kakao
  • 15 dag cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Krem czekoladowy
Miękkie masło lub dobrą margarynę dokładnie miksujemy. Dodajemy cukier puder i gdy powstanie nam jednolita masa, wbijamy jajko i wsypujemy kakao, miksujemy na średnich obrotach. Cukier waniliowy rozpuszczamy w 3-4 łyżkach letniej wody i wlewamy do kremu. Dokładnie mieszamy. Kremem przekładamy czekoladowe ciasto.

Tagi:

jajko jajka