pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Krem czekoladowy 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lekki krem do ciasteczek.

Krem czekoladowy 3

Składniki:

Krem czekoladowy 3

 

  • 200 ml śmietany kremówki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

Sposób przygotowania:

Krem czekoladowy 3
Ubijamy 200 ml śmietany kremówki, dodając jedno jajko, dwie łyżki cukru, dwie łyżki kakao i 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej. Ubity krem przekładamy do czterech pucharków. Następnie pucharki wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę, aby krem dobrze się schłodził. Schłodzony krem czekoladowy podajemy do ciasteczek.

Tagi:

jajko kawa jajka