Sposób przygotowania:
Krem czekoladowy dla dorosłych
Obydwie czekolady należy połamać na kawałki, stopić w kąpieli wodnej. Do osobnego rondelka wbijamy jajko, dodajemy żółtko, i cukier puder, ubijamy na parze gęstą, kremową masę. Wlewamy rozpuszczoną czekoladę, wszystko mieszamy. Łączymy z alkoholem i skórką pomarańczy, lekko przestudzamy.
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, ostrożnie wymieszajmy z ostudzonym kremem. Porcje masy przekładamy do miseczek lub przezroczystych pucharków. Odstawiamy to do lodówki na 3-4 godziny. Przed podaniem krem oprósz kakao, a następnie posyp wiórkami czekolady. SMACZNEGO !
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, ostrożnie wymieszajmy z ostudzonym kremem. Porcje masy przekładamy do miseczek lub przezroczystych pucharków. Odstawiamy to do lodówki na 3-4 godziny. Przed podaniem krem oprósz kakao, a następnie posyp wiórkami czekolady. SMACZNEGO !