Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Krem czekoladowy na gorąco

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Taki krem najbardziej smakuje podany na gorąco.

Krem czekoladowy na gorąco

Składniki:

Krem czekoladowy na gorąco

 

  • 3 żółtka
  • 2 szkl mleka
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 1 łyżka orzechów pistacjowych
  • 5 dag gorzkiej czekolady
  • 1 paczka biszkoptów
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Krem czekoladowy na gorąco
Orzechy arachidowe posiekać na drobne kawałki. Do rondla wlać zimne mleko, dodać żółtka i ubić. Następnie położyć na płytę kuchenną gotować przez 10 minut, ciągle mieszając. Zdjąć z ognia i ciągle ubijając dodawać posiekane orzechy, płatki migdałowe,utartą na tarce o dużych otworach czekoladę i pokruszone biszkopty. Krem wyłożyć do salaterek, włożyć na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Podawać na gorąco.