jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Krem do tortów 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Słodki i puszysty krem do przekładania tortów, rolad i innych ciast biszkoptowych

Krem do tortów 5

Składniki:

Krem do tortów 5

 

  • 1,5 kostki masła
  • 1 szkl cukru
  • 4 żółtka
  • 0,5 szkl mleka

Sposób przygotowania:

Krem do tortów 5
Masło posiekać nożem z 0,5 szklanki cukru. Pozostałą 0,5 szklanki cukru rozetrzeć z żółtkami. Mleko zagotować, zmniejszyć ogień i dodać utarte żółtka z cukrem. Ciągle mieszając zagotować. Połowę gorącej masy dodać do masła i miksować do momentu aż masa będzie jednolita. Drugą połowę masy ostudzić i zimną dodać do masy maślanej, dokładnie wymieszać.