bognjankowska

bognjankowska

Kuchcik
[Przepisów: 9]

Krem kalafiorowo-koperkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobry do hamburgerów, pizzy itd.

Krem kalafiorowo-koperkowy

Składniki:

Krem kalafiorowo-koperkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Krem kalafiorowo-koperkowy
1.Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Zalewamy ją wodą, dodajemy sól i gotujemy 20 minut.2.Do garnka dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora,posiekaną pietruszkę i koperek. Gotujemy kolejne 15 minut.3.Następnie dodajemy serek oraz śmietanę wymieszaną z mąką i kilkoma łyżkami gorącego wywaru. Gotujemy na małym ogniu do zgęstnienia, około 2-3 minuty.

Tagi:

sery ser kalafior