Sposób przygotowania:
Krem karmelowy.
Stopić na patelni cukier na karmel,dodając sok i 3 łyżki gorącej wody.Całość mieszać i zagotować.Powstały karmel
przełożyć do płaskiej i natłuszczonej formy żaroodpornej o poj.3/4 l.Odstawić do stężenia.W tym czasie ubić na kremową masę żoltka z jajkami,resztą cukru,śmietaną i mlekiem.Powstałą masą zalać stężały karmel.Formę włożyć do drugiej większej,częściowo wypełnionej wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.175 st.C na 1,5 godz..
Kiwi obrać,oplukać,osączyć morele z puszki wyjęte i pokroić na ćwiartki.Gotowy krem karmelowy wybić z formy,podzielić na porcje.Deser podawać z owocami i listkami mięty.
przełożyć do płaskiej i natłuszczonej formy żaroodpornej o poj.3/4 l.Odstawić do stężenia.W tym czasie ubić na kremową masę żoltka z jajkami,resztą cukru,śmietaną i mlekiem.Powstałą masą zalać stężały karmel.Formę włożyć do drugiej większej,częściowo wypełnionej wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.175 st.C na 1,5 godz..
Kiwi obrać,oplukać,osączyć morele z puszki wyjęte i pokroić na ćwiartki.Gotowy krem karmelowy wybić z formy,podzielić na porcje.Deser podawać z owocami i listkami mięty.