Sposób przygotowania:
Babeczki omleciki z kremem karmelowym
Przygotowanie: 1. Wieczorem czekoladę rozpuścić gorącej kremówce i włożyć na noc do lodówki. 2. Następnego dnia oddzielić białka od żółtek i zostawić je do osiągnięcia temperatury pokojowej. 3. Nagrzać piekarnik do 190 stopni C. 4. Białka ubić,ale tylko tyle by nie było widać surowych białek. Piana ma być lekko ubita,ale nie na tyle by była bardzo sztywna. 5. Dodać przesianą mąkę,cukier puder oraz cukier wanilinowy i delikatnie za pomocą szpatułki wymieszać tak by nie było widać mąki. 6. Dodać zmielone migdały ponownie wymieszać. Na koniec wlać ostudzone masło i całość delikatnie wymieszać by składniki się połączyły. 7. Ciasto będzie dość płynne,więc trzeba je ostrożnie przekładać do papilotek. 8. Do środka każdej babeczki wcisnąć po jednej malinie i zakryć wierzch ciastem tak by nie wystawała. 9. Piec 20-25 minut aż wierzch babeczek będzie rumiany a wetknięty patyczek pozostanie suchy. 10. Wyjąć i ostudzić. 11. Gdy babeczki stygną zrobić krem. Kremówkę z czekoladą oraz mascarpone ubić do sztywności. 12. Przełożyć krem do rękawa cukierniczego i za pomocą tylki 1M wyciskać go na wierzch babeczek.
zbysiowa
TheCakeBook