Sposób przygotowania:
Krem kawowy z mlekiem w proszku
Masło pokroić na mniejsze kawałki, Przełożyć do garnka. Do masła dodać cukier, kawę i mleko. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż masło się roztopi i wszystko się ładnie połączy. Przestudzić, wsypać mleko w proszku. Wymieszać dokładnie. Gotowy krem przełożyć do słoiczka i odłożyć do lodówki na kilkadziesiąt minut. Kremem można smarować wafelki, ciasteczka lub po prostu wyjadać łyżeczką ze słoiczka.
Alex_M
kinga66
Beatris
Do przekładania ciast raczej nie, jest na to wg mnie zbyt gęsty. Można by spróbować dać mniej mleka w proszku, np. tylko pół szklanki. Wtedy myślę, że można by nim przełożyć ciasto. Niemniej na takie duże ciasto potrzebna byłaby chyba potrójna porcja. Ja kremy temu podobne robię w dość niewielkiej ilości na raz, dzieci wyjadają go łyżeczką prosto ze słoiczka i taka ilość Im wystarcza :)
kinga66