Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Krem makowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobra masa makowa,

Krem makowy

Składniki:

Krem makowy

 

  • mak 50 dag
  • cukier 30 dag
  • białka 2 sztuki
  • margaryna 5 łyżek
  • olejek migdałowy 1 sztuka
  • skórka cytrynowa 1 cytryna
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • miód 3 łyżki
  • rodzynki 3 dag

Sposób przygotowania:

Krem makowy
Mak opłukać, zalać gorącą wodą i gotować przez godzinę. Po osączeniu zemleć dwa razy. W rondlu stopić margarynę, dodać mak, cukier, skórkę cytrynową, olejek migdałowy, miód i opłukane rodzynki. Smażyć 15 minut stale mieszając. Ostudzić i zmieszać z ubitymi na pianę białkami.

Tagi:

mak