tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Krem migdałowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na krem migdałowy.

Krem migdałowy

Składniki:

Krem migdałowy

 

  • 10 dkg migdałów lub olejek migdałowy
  • 2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1,5 dkg żelatyny

 

Sposób przygotowania:

Krem migdałowy
Migdały obrać z łupin i utłuc w moździerzu skrapiając trochę wodą. Zagotować 1,5 szklanki żelatyny, sparzyć nią utłuczone migdały i zostawić na godzinę. po upływie tego czasu wycisnąć przez serwatkę, tak aby migdały były zupełnie suche, utłuc jeszcze raz i zalać 1/2 szklanką gorącej świeżej śmietanki. obie śmietanki połączyć, dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać i ubijać do zgęstnienia. Wlać do formy i zastudzić.