slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 716]

Krem orzechowo-kakaowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszny i zdrowy krem orzechowo-kakaowy do pieczywa typu "nutella". Krem słodzony jest miodem i zawiera tylko 4 składniki. Jest tak dobry, że można go wyjadać łyżeczką ze słoiczka. Polecam.

Krem orzechowo-kakaowy

Składniki:

Krem orzechowo-kakaowy

 

  • 4 duże łyżki masła orzechowego (ok. 150 g)
  • 4 łyżki miodu
  • 1 czubata łyżka kakao naturalnego
  • 10 łyżek mleka

Sposób przygotowania:

Krem orzechowo-kakaowy
Do kielicha blendera przekładamy masło orzechowe, dolewamy mleko ( może być również słodka śmietanka, czy napój roślinny) oraz miód i wsypujemy kakao naturalne.

Blendujemy przez chwilę razem do połączenia się składników.

Gotowy krem przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce do kilku dni.

Smacznego. 

Tagi:

deser krem