Sposób przygotowania:
Kremowa zupa Eli z czerwonej papryki i ziemniakówprzygotowanie składników

Papryki opłukać i usunąć szypułki z nasionami. Pokroić papryki w kostkę.
przygotowanie składników cd

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie zupy

Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonym wrzątku. Przestudzone ziemniaki zmiksować razem z wodą w której się gotowały.
przygotowanie zupy cd

W głębokiej patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i chwilę smażyć.
przygotowanie zupy cd

Do cebuli dodać paprykę, przyprawy i smażyć około 10 minut.
przygotowanie zupy cd

Do podsmażonej papryki z cebulą wlać bulion.
przygotowanie zupy cd

Gotować paprykę z cebulą aż będą miękkie.
przygotowanie zupy cd

Ugotowaną paprykę z cebulą, razem z wywarem dokładnie zmiksować, dodać do ziemniaków i wymieszać.
Zupę rozlać do talerzy, udekorować śmietaną, kawałkami papryki i listkami natki pietruszki.
Ja podałam zupę z grzankami serowymi z chleba słonecznikowego ( w moich przepisach ) . Smacznego!
gusia1000