gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Krem dyniowo-pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Krem z dyni i pomidorów. Lekko rozgrzewający. Polecam na jesienne obiady. Podajemy z grzankami czosnkowymi.

Krem dyniowo-pomidorowy

Składniki:

Krem dyniowo-pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Krem dyniowo-pomidorowy
Ziemniaki i cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy w garnku na łyżce masła i zalewamy bulionem drobiowym dodajemy liście laurowe oraz ziela angielskie.

Po 15 minutach wrzucamy dynię pokrojoną w kosteczkę, gotujemy ok 15 minut. Aż wszystko będzie miękkie.

Następnie dodajemy pomidory, przyprawy oraz zioła. Gotujemy chwilkę, wyjmujemy liście i ziela i miksujemy blenderem na gładki krem.

Zabielamy śmietaną. Możemy podawać z grzankami. Smacznego ;) 

Tagi:

zupa zupa krem