Sposób przygotowania:
Krem dyniowo-pomidorowy
Ziemniaki i cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy w garnku na łyżce masła i zalewamy bulionem drobiowym dodajemy liście laurowe oraz ziela angielskie.
Po 15 minutach wrzucamy dynię pokrojoną w kosteczkę, gotujemy ok 15 minut. Aż wszystko będzie miękkie.
Następnie dodajemy pomidory, przyprawy oraz zioła. Gotujemy chwilkę, wyjmujemy liście i ziela i miksujemy blenderem na gładki krem.
Zabielamy śmietaną. Możemy podawać z grzankami. Smacznego ;)
Po 15 minutach wrzucamy dynię pokrojoną w kosteczkę, gotujemy ok 15 minut. Aż wszystko będzie miękkie.
Następnie dodajemy pomidory, przyprawy oraz zioła. Gotujemy chwilkę, wyjmujemy liście i ziela i miksujemy blenderem na gładki krem.
Zabielamy śmietaną. Możemy podawać z grzankami. Smacznego ;)