Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Krem pomidorowy z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczna zupa krem ze świeżych, pachnących pomidorów z dodatkiem świeżej bazylii. Bardzo ładnie wygląda na talerzu.

Krem pomidorowy z bazylią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem pomidorowy z bazylią

 

  • pomidory 3 szt
  • serek topiony 1 czubata łyżka
  • rosół 1/2 litra
  • oliwa 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bazylia 1/2 pęczka
  • cebula 1 szt

Sposób przygotowania:

Krem pomidorowy z bazylią
Obieramy cebulę, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Smażymy, aż się zeszkli.

Obieramy ze skórki pomidory, kroimy na kawałki i wrzucamy do cebuli. Smażymy przez kilka minut na dużym ogniu u mieszamy od czasu do czasu.

Wlewamy rosół i gotujemy około 10 minut. Dodajemy posiekaną bazylię i serek topiony. Miksujemy zupę za pomocą blendera. Przyprawiamy. 
Krem pomidorowy z bazylią
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na kawałki
Krem pomidorowy z bazylią
Wlewamy rosół i gotujemy około 10 minut.
Krem pomidorowy z bazylią
Dodajemy posiekaną bazylię i serek topiony
Krem pomidorowy z bazylią
Za pomocą blendera miksujemy zupę na gładki krem

Tagi:

zupa krem zupa