paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Krem pieczarkowy - zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest kremowa i aksamitna, pyszna w smaku, a poza tym coś innego niż codzienne zupy z ziemniakami lub makaronem.

Krem pieczarkowy - zupa

Składniki:

Krem pieczarkowy - zupa

 

 

Sposób przygotowania:

Krem pieczarkowy - zupa
Cebulkę i czosnek drobno siekamy. W rondelku rozgrzewamy masło i dusimy cebulkę z czosnkiem do ze złocenia, dodajemy posiekane w plasterki pieczarki, przyprawiamy. Dusimy ok 10 minut, po tym czasie wlewamy bulion i dusimy jeszcze 5 minut. Zupę miksujemy na gładka masę, dodajemy śmietanę. Podajemy z dodatkiem grzanek lub groszku ptysiowego.