Sposób przygotowania:
Lekka zupa kalafiorowa na maśle z makaronem
Kalafior wymoczyć w misce z woda z solą, aby ewentualne muszki wyszły z kalafiora.
Wodę w garnku zagotować, wsypać rozdrobnioną w rozdrabniaczu młodą włoszczyznę (będzie zjedzona) z łodygami selera, pietruszki i wsypać do garnka.
Kalafiora pokroić na kawałeczki i wsypać do garnka. Dodać 2 łyżki masła i gotować 25 minut.
Dodać paprykę ostrą, kucharka, pieprz ziołowy, wlać mleko i tylko zagotować, zdjąć z ognia.
Makaron ugotować w osolonej wodzie i podawać z zupą.
Wodę w garnku zagotować, wsypać rozdrobnioną w rozdrabniaczu młodą włoszczyznę (będzie zjedzona) z łodygami selera, pietruszki i wsypać do garnka.
Kalafiora pokroić na kawałeczki i wsypać do garnka. Dodać 2 łyżki masła i gotować 25 minut.
Dodać paprykę ostrą, kucharka, pieprz ziołowy, wlać mleko i tylko zagotować, zdjąć z ognia.
Makaron ugotować w osolonej wodzie i podawać z zupą.