Sposób przygotowania:
Krem pomidorowy z bazylią
Obieramy cebulę, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Smażymy, aż się zeszkli.
Obieramy ze skórki pomidory, kroimy na kawałki i wrzucamy do cebuli. Smażymy przez kilka minut na dużym ogniu u mieszamy od czasu do czasu.
Wlewamy rosół i gotujemy około 10 minut. Dodajemy posiekaną bazylię i serek topiony. Miksujemy zupę za pomocą blendera. Przyprawiamy.
Obieramy ze skórki pomidory, kroimy na kawałki i wrzucamy do cebuli. Smażymy przez kilka minut na dużym ogniu u mieszamy od czasu do czasu.
Wlewamy rosół i gotujemy około 10 minut. Dodajemy posiekaną bazylię i serek topiony. Miksujemy zupę za pomocą blendera. Przyprawiamy.
![Krem pomidorowy z bazylią Krem pomidorowy z bazylią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-pomidorowy-z-bazylia-410680.jpg)
![Krem pomidorowy z bazylią Krem pomidorowy z bazylią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-pomidorowy-z-bazylia-410681.jpg)
![Krem pomidorowy z bazylią Krem pomidorowy z bazylią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-pomidorowy-z-bazylia-410682.jpg)
![Krem pomidorowy z bazylią Krem pomidorowy z bazylią](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/krem-pomidorowy-z-bazylia-410683.jpg)