czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 982]

Krem z pomidorów z bazylią

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Krem z pomidorów smakuje wyjątkowo zarówno na ciepło jak i na zimno. Można go podawać udekorowany kleksem ze śmietany.

Krem z pomidorów z bazylią

Składniki:

Krem z pomidorów z bazylią

 

Sposób przygotowania:

Krem z pomidorów z bazylią
Rosół zagotować. Włoszczyznę oczyścić, pokroić w kosteczkę, dodać do gorącego rosołu. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, pokroić w kosteczkę. Wraz z pomidorami dodać do wywaru. Gotować ok. 10 minut. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylię, ocet jabłkowy i przecier pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Zdjąć z ognia, przy użyciu blendera zupę zmiksować na gładki krem.