Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Krem pomidorowy z pomarańczą i bruschettą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zupa pomidorowa może mieć wiele dodatków. Dzisiaj zapraszam na pomidorowy krem z pomarańczą i bruschettą.

Krem pomidorowy z pomarańczą i bruschettą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem pomidorowy z pomarańczą i bruschettą

 

  • 1 porcja rosołowa
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 500 ml zblendowanych pomidorów
  • 1 duża pomarańcza
  • sól
  • pieprz
  • bruschetta pomidorowa
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Krem pomidorowy z pomarańczą i bruschettą
Porcję rosołową płuczemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy wywar doprawiając solą i pieprzem. Marchew,. pietruszkę i seler obieramy, marchewkę trzemy na małych oczkach. Kiedy wywar jest gotowy wyciągamy porcję, wkładamy warzywa i gotujemy kwadrans dodając pomidory, zupę doprawiamy solą i pieprzem. Pomarańczę obieramy, kroimy w cząstki i blendujemy, dodajemy chochlę zupy pomidorowej i mieszamy, przelewamy do zupy. Zupę całą blendujemy. podajemy z bruschettą i dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
Krem pomidorowy z pomarańczą i bruschettą
Etap 1 na porcji gotujemy wywar rosołowy
Krem pomidorowy z pomarańczą i bruschettą
Etap 2 następnie dodajemy przygotowane warzywa
Krem pomidorowy z pomarańczą i bruschettą
Etap 3 pomarańcze obieramy i blendujemy
Krem pomidorowy z pomarańczą i bruschettą
Etap 4 dodajemy do wywaru pomidory oraz pomarańcze i blendujemy