Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Krem pomidorowy podany z prażonymi migdałami i serem camembert świetnie nadaje się na rodzinne obiady czy też kolacje

Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert

 

  • 500 ml bulionu drobiowego z warzywami
  • 1 puszka pomidorów
  • sól i pieprz do smaku
  • 3/4 łyżki mąki + 50 ml wody
  • ser camembert do podania
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • mięta do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert
Do malaksera przekładamy pomidory i je miksujemy, dolewamy bulion z warzywami i ponownie miksujemy do rozdrobnienia warzyw. Całość przelewamy do rondla, zagotowujemy doprawiając solą i pieprzem do smaku. W kubeczku roztrzepujemy w wodzie mąkę. Mąką zagęszczamy delikatnie nasz krem ,zagotowujemy. Wyłączamy grzanie. Płatki migdawłowe prażymy na suchej patelni. Ser camembert kroimy w drobną kostkę. Na talerze nalewamy krem, nakładamy prażone migdałowe płatki i ser camembert. Dekorujemy listkiem mięty. Smacznego
Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert
Etap 1 pomidory z puszki miksujemy dodając bulion z warzywami
Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert
Etap 2 przelewamy zmiksowane pomidory z bulionem do rondla i doprawiamy
Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert
Etap 3 delikatnie zagęszczamy nasz krem mąką
Krem pomidorowy z prażonymi migdałami i camembert
Etap 4 płatki migdałowe prażymy na patelni

Tagi:

sery ser