Sposób przygotowania:
Zupa krem z pieczonych pomidorów
1. Pomidory oraz paprykę myjemy i kroimy na większe kawałki.
2. Cebulę kroimy w krążki.
3. Pokrojone warzywa przekładamy na blachę do pieczenia. Dodajemy ząbki czosnku i świeżą bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą, i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 20 minut.
4. Upieczone warzywa miksujemy z uprzednio przygotowanym wywarem warzywnym.
5. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kurkumą. Zupę podajemy z grzankami lub innymi ulubionymi dodatkami.
2. Cebulę kroimy w krążki.
3. Pokrojone warzywa przekładamy na blachę do pieczenia. Dodajemy ząbki czosnku i świeżą bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą, i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 20 minut.
4. Upieczone warzywa miksujemy z uprzednio przygotowanym wywarem warzywnym.
5. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kurkumą. Zupę podajemy z grzankami lub innymi ulubionymi dodatkami.