edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Zupa krem z pieczonych pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa krem z pieczonych pomidorów z dodatkiem czerwonej papryki, cebuli, czosnku i bazyli na wywarze warzywny.

Zupa krem z pieczonych pomidorów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa krem z pieczonych pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Zupa krem z pieczonych pomidorów
1. Pomidory oraz paprykę myjemy i kroimy na większe kawałki.

2. Cebulę kroimy w krążki.

3. Pokrojone warzywa przekładamy na blachę do pieczenia. Dodajemy ząbki czosnku i świeżą bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą, i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 20 minut.

4. Upieczone warzywa miksujemy z uprzednio przygotowanym wywarem warzywnym.

5. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kurkumą. Zupę podajemy z grzankami lub innymi ulubionymi dodatkami.
Zupa krem z pieczonych pomidorów
Najpierw przygotowujemy wywar warzywny lub inny
Zupa krem z pieczonych pomidorów
Pomidory myjemy , kroimy i przekładamy na blachę
Zupa krem z pieczonych pomidorów
Paprykę myjemy i kroimy w większe kawałki
Zupa krem z pieczonych pomidorów
Dodajemy cebulę,czosnek świeżą bazylię, oliwę oraz sól i pieprz