SUPERPRZEPIS

Krem rybno-ziemniaczany

  • 3
  • iziona
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11
Krem rybno-ziemniaczany

Dodatek wędzonej makreli do tradycyjnego kremu ziemniaczanego nie zmienia zbytnio smaku, ale nadaje całości wyjątkowego posmaku.

Składniki:

Krem rybno-ziemniaczany

 

dodatkowo:

  • tosty z ziarnami

Sposób przygotowania:

Krem rybno-ziemniaczany

ETAP 1:

Krem rybno-ziemniaczany
Ziemniaki i pietruszkę lekko zezłocić.

Ziemniaki i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, następnie zalać bulionem i rozgotować.

ETAP 2:

Krem rybno-ziemniaczany
Rybę dokładnie obrać z ości i pozbawić skóry.

Rozgotowane ziemniaki zmiksować na krem i dodać 1/2 wędzonej makreli obranej z ości i ponownie zmiksować

ETAP 3:

Krem rybno-ziemniaczany
Zagotować z dodatkiem słodkiej śmietanki.

Dolać śmietankę i zagotować. Kiedy krem się zagotuje od razu wyłączyć gaz i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Tosty z ziarnami opiec w opiekaczu.

Gorący krem przelać do miseczek na wierzchu ułożyć obrane z ości kawałki ryby z drugiej połówki, posypać szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem, podawać z dodatkiem chrupiących tostów.


Tagi:

ziemniaki