Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa-krem z ziemniaków i szparagów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa-krem z ziemniaków to smaczne i pożywne danie

Zupa-krem z ziemniaków i szparagów

Składniki:

Zupa-krem z ziemniaków i szparagów

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa-krem z ziemniaków i szparagów
Do garnka wlać 5 szklanek gorącej wody, dodać kostki rosołowe, wymieszać i zagotować. Obrane ziemniaki ugotować, odcedzić. Szparagi obrać, pokroić na małe kawałki, ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru, odcedzić, dodać do gorących ziemniaków i przetrzeć przez sito. Następnie wymieszać ze śmietanką wlać gorący bulion, mieszając podgrzać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym..